donderdag 13 juni 2013

Wat zijn alternatieven voor Chinese zonnepanelen?

Chinese zonnepanelen zijn veel in het nieuws. Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Chinese zonnepanelen zullen duurder worden door de importheffing die in juni 2013 ingaat.

De importheffing wordt in stappen ingevoerd. De EU zou graag afspraken willen maken over een minimum prijsniveau voor de Chinese zonnepanelen op de Europese markt.
De eerst stap van de heffing bedraagt 11,8%. Dat percentage is als volgt tot stand gekomen. De echte heffing zou 47% moeten zijn. De EU legt als eerste signaal nu een kwart daarvan op (dat is de 11,8%).

Lees het nieuws over importheffing Chinese zonnepanelen

Alternatieven voor Chinese zonnepanelen Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...

Wat zijn alternatieven als Chinese zonnepanelen duurder worden?
Zonnepanelen worden ook volop gemaakt in Japan, Duitsland, Canada, Verenigde Staten en dichterbij huis: Spanje. In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen van hoe-koop-ik.nl zie je in welk land soorten en merken zonnepanelen worden geproduceerd.

Opbrengst Chinese zonnepanelen Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zo...

Belangrijker dan de herkomst is de opbrengst zonnepanelen. Hoeveel elektriciteit halen zonnepanelen uit zonlicht? Hoe hoger de opbrengst van zonnepanelen, hoe minder zonnepanelen je nodig hebt. Ook kan de investering lager uitvallen. Dit verschilt per situatie. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van zo’n 20%. Het rendement heet ook wel de ‘zonnepaneel efficiency’. Vergelijk zonnepanelen op rendement zonlicht in de Kijk & Vergelijk zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken op prijs/prestatie

Chinese zonnepanelen en ook zonnepanelen uit andere landen kun je goed vergelijken op prijs/prestatie score. Dat is de verhouding tussen de prijs en de elektriciteit opbrengst van zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Maar omdat ze een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Vergelijk zonnepanelen op prijs/prestatie in de Kijk & Vergelijk zonnepanelen.

Offertes Chinese en andere zonnepanelen Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...

Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven van jouw keuze. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.